Wat een BI-ZAR-RE (eind-)tijd

Gepubliceerd op 17 november 2021 om 12:57

We realiseren ons dat veel Nederlanders deze blog de komende tijd zullen gaan lezen. Familie, vrienden,  mensen die zich vrienden noemen, maar ook mensen die ons het licht in de ogen niet gunnen.

We grijpen deze kans dan ook graag met beide handen aan om jou, de lezer, eens uitleg te geven over:

 

 1. De minder leuke kant van het opzetten van een community,
 2. Hoe zeer aardig ogende 'geïnteresseerden' ineens kunnen omslaan in begripsloze, egoïstische leugenaars,
 3. Hoe de media vervolgens hiermee zonder enige schaamte kijkcijfers en dus geld probeert te verdienen en
 4. Hoe wij in dit alles de (in de Bijbel geprofeteerde) eindtijd zien.

Compliment

Maar eerst willen we mensen complimenteren. Want, als je een lezer bent die pas ná de uitzending "Oplichters aangepakt" (van vermoedelijk 23 november a.s.) deze blog leest, dan verdien je een compliment. Je verdient een compliment omdat je kennelijk niet iemand bent die alles wat je in de mainstream media hoort en ziet maar klakkeloos aanneemt voor waarheid en zelf actief op zoek gaat naar hoe dingen écht zijn. En dat is in deze bizarre tijd een groot goed! Want lieve lezers... We worden echt massaal (en wereldwijd) voorgelogen door overheden en hun handlangers; de media. Mensen die reeds hun eigen onderzoek hebben gedaan en daarbij hun eigen morele kompas volgen weten precies waar we het nu over hebben. En iedereen die nu geen idee heeft willen we adviseren; haal je 'kop uit het zand' en ga ajb asap op onderzoek uit!

DE MINDER LEUKE KANT...

Laten we je eens meenemen naar het begin. Onze ideeën en voorbereidingen startten eigenlijk al vrij snel na maart 2020, de periode dat Nederland de eerste lockdown afkondigde. Na honderden uren van voorbereiding, besloten we op 1 januari '21 te vertrekken naar Portugal en hebben daarna in iets minder dan 3 maanden tijd tussen de 100 en 150 plot-bezichtigingen gedaan in 5 verschillende regio's. (Ja, we werden er tureluurs van). Totdat daar ineens onze droomlocatie op ons pad kwam! Toen we dit deelden op Instagram en onze website, ontvingen we in de maanden erna honderden mailings van geïnteresseerden. Van de honderden geïnteresseerden planden we met iets meer dan 120 gezinnen (gemiddeld) 2 ZOOM-call's van een uur en met veel gezinnen zelfs nog een derde en vierde call. Een kleine 5 maanden lang zijn we bijna dag en nacht bezig geweest met het maken van alle betreffende info-documentatie, website, koopcontracten, plotgrenzen, het dagelijks delen van nieuwe info in de betreffende groepen, het inventariseren, zoeken, bestellen, laten transporteren, ontvangen en opslaan van alle materialen voor het gezamenlijke centrum én alle reeds aangesloten gezinnen en alle gesprekken met makelaars en advocaten, naast alle opruim- en opbouwwerkzaamheden hier op het land. Maar goed... Wij, maar ook de nieuwe geïnteresseerden, wilden immers weten waar we/ze aan toe zijn, want ja... het is nogal een stap!

 

Afhakers

Om je een idee te geven wat je in de praktijk dan zoal meemaakt, zullen we je eens voorzien van wat cijfers.

 • Van de ruim 60 serieus geïnteresseerden, kwamen er bijna 40 daadwerkelijk bezichtigen (waarvan de meeste 3-7 dagen hier verbleven).
 • Eenzelfde aantal heeft ons mondeling toegezegd 'het te willen gaan doen'. Van deze groep hebben uiteindelijk (en door de maanden heen) ruim 20 mensen daadwerkelijk aanbetaald.
 • Daarvan hebben er 5 gezinnen ook daadwerkelijk het restbedrag in orde gemaakt en zijn er op dit moment 4 gezinnen die 'definitief' hier (komen) wonen. 

Je ziet dus dat er van de honderden geïnteresseerden, uiteindelijk 4 gezinnen het ook daadwerkelijk 'aandurven'.

We horen je denken; 'Wat is dan de reden dat er zoveel mensen afhaken?' Uiteraard hebben wij iedereen hier ook om gevraagd en kregen we veel verschillende redenen, maar de twee meest gehoorde redenen delen we graag met je;

 1. We kunnen toch bepaalde familie en vrienden niet achterlaten in NL en
 2. We zien het toch niet zitten om alles vanaf 0 op te bouwen.

Uiteraard snappen we dat. Het is ook niet gemakkelijk. Nee, als het makkelijk was geweest, dan had iedereen het natuurlijk gedaan. Maar mensen maken klaarblijkelijk veel te snel een keuze, terwijl ze er nog helemaal niet goed over hebben nagedacht (zoals we in onze blog van 6 augustus ook al aangaven). Mensen zien helaas ook niet hoeveel (gratis) tijd en werk wij er dan al in hebben gestoken. Overigens is dit ook dé reden dat we dat nu, sinds een week of 5, alleen nog maar doen tegen betaling van een kleine bijdrage.

HOE MENSEN KUNNEN OMSLAAN

We hebben gedurende het hele traject gemerkt dat je als kartrekker (bij de opbouw) van de community snel en gemakkelijk doelwit bent. Het is niet snel goed, het kan altijd beter, het welbekende 'de beste stuurlui staan aan wal'-verhaal. Het is niet heel dankbaar werk zullen maar zeggen.

Het meest vervelende dat we toch wel hebben ervaren is het gedrag van mensen die er in een (te) laat stadium voor kozen toch af te haken. Mensen die binnen het verkoopproces al hadden aanbetaald, een enkeling zelfs het restbedrag al hadden betaald (én zelfs al een gezin dat hier 3 maanden heeft gewoond (!). Ja, we hebben het echt meegemaakt!) en die vervolgens 'hun geld' terug willen, nou ja... eisen. 

Tja, en dan veranderen mensen. Daar waar we eerst zulk fijn contact hadden, slaan mensen ineens om. 

Wij zijn erg geschrokken van hoe zeer aardig ogende geïnteresseerde gezinnen ineens kunnen omslaan in begriploze, egoïstische leugenaars. 'Begriploos' omdat dan ineens het koopcontract niet 'geldig' is. 'Egoïstisch' omdat ze ons de schuld geven van de gevolgen van hun keuze, zelf hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid willen nemen en het hen ijskoud laat dat wij door hun beslissing in de problemen zouden kunnen komen. En 'leugenaars' omdat wij hier ervaren hebben dat mensen (die nota bene zeggen dat ze de Heere Jezus Christus in hun hart dragen) keihard staan te liegen. Alle bewijzen hebben we via mail en/of telegram, maar alsnog glashard liegen... Het is bedroevend. We waren er zelfs een periode zo van ontdaan, dat we het vertrouwen in de mens volledig kwijt waren. Dat is gelukkig, mede door de reeds aangesloten gezinnen nu wel weer wat bijgedraaid, maar we zagen de community daardoor toch een periode lang even niet meer zitten. 

SMULLEN VOOR DE MEDIA

Je dacht dat het niet gekker kon? Haha... Dan heb je het mis! 

Want wat ga je doen als blijkt dat je totaal niet sterk staat in een zaak om je geld terug te krijgen? Precies.. Dan stap je met elkaar naar de media! Dan kan Kees van der Spek met zijn programma 'Oplichters aangepakt' er vast nog wel een smeuïg itempje van maken. Zo'n itempje waarbij de familie Van Wichen zo zwart mogelijk gemaakt wordt en anders vast nog wel als complotgekken kunnen worden weggezet. 

Ja, je leest het goed. Kees van der Spek stond hier drie weken geleden ineens op ons land. Begeleid met één van de 'slachtoffers' en cameraploeg kwamen ze even verhaal halen. Nu heeft Kees de pech dat wij door onze ervaringen met het programma HHE natuurlijk direct doorhebben hoe hij zijn vragen inzet. De vragen dwingen je altijd een kant op. De kant die zij je hebben willen.

Het is heel simpel; als er geen verhaal is, moet hij kunstmatig gemaakt worden. Dankzij onze ervaringen met de TV doorzagen wij deze plandemie gelukkig ook direct. Precies dezelfde werkwijze, maar dan op wereldschaal. Wij deden destijds natuurlijk mee aan een 'reality-programma', maar echt waar; er was bar weinig reality aan en (precies zoals de corona crisis) 'bijna niets is wat het lijkt'.

Feitelijk brak Kees bij ons in, want toestemming hebben wij hem nooit gegeven (moet je indenken dat er ineens een vreemde man in je woning staat), maar goed... hij probeert je natuurlijk (figuurlijk) te overvallen, dan kan hij inspelen op het schrikeffect. Direct beschuldigingen: 'Je bent een oplichter! Jij licht mensen op! Dit land kan niet eens verkaveld worden! Je bent een leugenaar! Je mag hier helemaal niet bouwen!' Nou... dat dus.

 

"Addy, ik ben nog maar één dag in Portugal en ben in gesprek met één makelaar er al achter gekomen dat wat jij doet helemaal niet mag. Dit land mag helemaal niet verkaveld worden in kleinere stukken!"

Meneer is dus nog maar één dag in Portugal en heeft één makelaar gesproken... Kees, wij zijn al iets langer in Portugal en hebben inmiddels 15 makelaars, advocaten en sollicitors gesproken, die ons allemaal vertelden dat dit wel degelijk kan en mag. Sterker nog, de procedure is al lang in gang gezet. 

Leugens, leugens, leugens... We worden er doodmoe van. Maar ja, alles voor de kijkcijfers!

We vragen hem te stoppen met deze niet-onderbouwde beschuldigingen en te komen met feiten en bewijzen. Ja hoor, die heeft hij.. zegt hij. Wij vragen erom, meerdere malen, maar nee toch niet... 0 bewijs. En dat is ook niet gek, want die zijn er natuurlijk niet voor dit soort leugens en verzinsels.

 

Hij probeert op dezelfde manier nog wat andere vragen;

 • Vind je het normaal om land wat je 0,65 euro/m2 heeft gekost, voor het dubbele door te verkopen?!
 • Heb je enig idee wat jullie deze slachtoffers aandoen?! Door jullie woont er nu zelfs een gezin noodgedwongen in een caravan in NL!  (> Dit is dat gezin dat hier 3 maanden heeft gewoond en alles had; glampingtent, schuurtje, off-gridpakket, moestuin, alles om hier in rust en vrijheid te kunnen leven, maar ervoor koos te vertrekken omdat ze toch "liever alles wilden gaan opbouwen bij hun vader in Roemenië". En zich dan lenen voor zo'n programma en de leugenachtige spelletjes meespelen... Wij zijn benieuwd wat ze hiervoor hebben gekregen. We vinden het in ieder geval heel erg dat mensen zo kunnen zijn.)
 • Je weet dat je hier helemaal niet mag bouwen, dus waar ben je mee bezig?!

 

Stuk voor stuk vragen waarbij hij de inhoud brengt als feit, maar welke totaal niet op waarheid of feiten berust zijn. Heel triest om te zien hoe ver iemand durft te gaan voor kijkcijfers, lees: geld.

Omdat Kees na een minuut of 20 merkt dat hij er niet uit krijgt wat hij wilt, gooit hij het ineens op een heel andere boeg: Wij zijn complotdenkers! Wij zijn gek! Op onze website staat natuurlijk het eea over die satanische plannen van the NWO, dat indoctrinerende onderwijs, die kunstmatig gecreëerde corona pandemie, etc. Maar grappig genoeg eindigt hij met: "Ik ga niet langer in gesprek met mensen die geloven dat de aarde plat is". En hij loopt zo weg! We gaan natuurlijk graag het gesprek verder met hem aan, maar nee hoor... er viel geen gesprek meer te voeren. Hoe zielig... Precies de politiek van nu: Wel zeggen hoe 'walgelijk' het is wat bepaalde mensen zeggen, maar vervolgens niet inhoudelijk het gesprek aangaan. Het is te onvolwassen voor woorden. 

 

@Kees

Omdat wij zeker weten dat je deze blog ook leest, hierbij speciaal aan jou;

"Kees, jij weet dat wij, ondanks dat wij het totaal niet verplicht waren, de gezinnen (die er nb zelf voor kozen om halverwege het koopproces de stekker eruit te trekken) toch nog hebben beloofd om hen, bij verkoop van het betreffende plot, 50% van de aanbetaling terug te betalen(!), zoals we dit bij 3 andere gezinnen ook al hadden gedaan. De kans achten wij klein, maar mochten wij door de negativiteit van jouw programma nu geen plot(s) meer verkopen, dan is het jouw programma dat er voor zorgt dat wij ons woord niet kunnen nakomen en gooiden de betreffende gezinnen die (hoe zielig) naar de media zijn gestapt, dus eigenlijk hun eigen glazen in. 
Maar Kees... Jij en wij weten dat het aantal Nederlanders dat 'wakker' wordt, dagelijks enorm groeit. Mensen die niet gek zijn en de leugens van de mainstream media (waaronder jouw sensatie-beluste programma) doorprikken. Mensen die begrijpen dat de elite niet zit te wachten op community's als de onze, omdat daar natuurlijk geen cent op valt te verdienen. Daarnaast moet er op TV natuurlijk negatieve aandacht aan worden besteed, om te bevorderen dat niet nóg meer mensen de stap maken naar een off-grid en zelfvoorzienend leven, want ook die groep groeit enorm. Wij offeren ons wel op hoor, maar ondanks je programma zullen er alleen maar meer en meer mensen wakker gaan worden. Simpelweg omdat het niet klopt. Ze zullen de leugens gaan doorzien. 
Wij zijn met ons gezin een jaar lang op TV geweest en geloof ons, de kijker kent ons niet goed, maar goed genoeg om te weten dat wij andere mensen nooit zouden kunnen 'oplichten'. Je maakt jezelf met deze uitzending dus een stuk minder geloofwaardig.

Goed.. mocht je in de toekomst toch ooit nog eens de moed verzameld hebben om eens langs te komen en het gesprek aan te gaan, je bent welkom! Dan maken we wel gewoon netjes een afspraak (we breken niet meer in, zoals de laatste keer) en dan blijf je wel gewoon een bakje koffie drinken hoor. We maken graag tijd om je precies te vertellen waar wij onze informatie vandaan halen, wat onze bronnen zijn, wanneer je een feit een feit mag noemen en hoe je de échte leugens kan onderscheiden van de échte waarheid. 

Tijdens ons gesprek hebben wij je meerdere malen vriendelijk gevraagd om; óf het hele verhaal (en daarmee de waarheid) te brengen óf helemaal niets uit te zenden. Toen je vertrok gaf je aan dat je het bij een makelaar nogmaals zou controleren of dit stuk land verkaveld kon worden en dat je terug zou komen. Maar je kwam je woord niet na, want we hebben je niet meer gezien. Wij hadden gelijk he? ;-)

Aangezien je ons niet neutraal kwam vragen om eens uitleg te geven over onze kant van het verhaal, maar je direct in de beschuldigingsmodus schoot en het daarmee duidelijk was wat je doel was, verwachten we geen eerlijk itempje van je. Uit ervaring weten we dat de TV van bar weinig beelden en teksten toch nog een verrassend interessant itempje in elkaar kan flansen dat kijkers trekt. En daarom willen we dat je weet dat je ooit verantwoording aflegt voor je daden aan de hoogste rechter (God). 

Breng de waarheid, verdraai de waarheid niet, wees eerlijk. Meer vragen we je niet.

Verder nog een laatste tip: begin eens met het lezen van de Bijbel. Dat is een boek wat iedereen in zijn/haar leven toch ooit eens gelezen zou moeten hebben. Daar staan trouwens ook bijna tweehonderd bewijzen in dat de aarde vast staat, plat is, een koepel/firmament heeft, de zon over de aarde beweegt, klein en dichtbij is en niet 150 miljoen km ver weg, en ga zo maar door. Daarnaast raden wij je aan om de website www.deplatteaarde.nl en de film "Level. The truth is hard to swallow"  eens te kijken. Als je enkel op 'flat earth' googlet, krijg je namelijk (helaas) ook veel zooi, omdat die boeven na 2015* uiteraard de algoritmes veranderd hebben. (*In dat jaar scoorde de zoekopdracht 'flat earth' het hoogst in Google).

Kees, het beste en Gods Zegen!"

DE EINDTIJD

We vinden het BI-ZAR dat dit soort TV gewoon ongestraft gemaakt en uitgezonden mag worden.

De wereld van nu, waarin alles draait om geld en technocratie, de kilte in mensen, de globale uitrol van de geplande corona crisis en Agenda2030, de extreme hoge prijzen voor huizen, gas, stroom, hout, metaal, brandstof en straks ook voedsel (en daarmee de luchtbel die op klappen staat), de geplande blackout (2 weken durende uitval van stroom en internet), de QR codes, het straks zonder code niet meer kunnen kopen en verkopen... Allemaal tekenen van de eindtijd, zoals beschreven en geprofeteerd in de Bijbel. 

Lieve mensen, als je op zoek gaat naar de waarheid, zul je onderweg allerlei bizarre dingen tegenkomen. Zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Satan is echt. Maar God gelukkig ook! Er is nu nog tijd. Tijd om Jezus aan te nemen als je Verlosser! Hij klopt ook op jouw hart en hoopt dat jij jouw deur voor Hem opent.

Er is nog tijd, maar de tijd dringt... Stel het niet uit. Verdiep je, maak het prioriteit, want wie Hem heeft, heeft eeuwig leven. Liefs en Gods Zegen!


«